Login Svømmeskole

Find dit hold

Kalender

Vandpolo
Konkurrence
Svømmeskolen
Triathlon
Se hele kalenderen

Svøm Slagelse Korsør svømmeklub takker for støtten til vores sponsorer

FAQ SVØMMESKOLEN

Herunder har vi samlet de oftest stillede spørgsmål, omkring det at gå til svømning på et af vores hold i Svømmeskolen.

Hvis der er spørgsmål, der ikke er besvaret på denne side, er du meget velkommen til at kontakte kontoret på mail eller telefonisk.

 

RENT VAND ER VIGTIGT

Derfor beder vi jer alle om at tage nedenstående forholdsregler, før undervisningen:

Mød ikke syg op til svømning - Hvis børnene har kvalme bør de ligeledes holdes hjemme.

Spis ikke et stort måltid, inden I skal til svømning - Vi laver mange øvelser, hvor vi udfordrer balancen og vender på hovedet. Det kan være svært at holde maden nede i spiserøret, når vi vender omvendt.

Sørg for at komme ordentligt på toilet, inden I skal i vandet - Det er også altid okay, at gå op under undervisningen for at gå på toilettet. Er man alene, kan en hjælpetræner altid hjælpe barnet frem og tilbage.

Ankom til svømmehallen i god tid - Hvis kroppen og hovedet er stresset, er det svært at mærke kroppens behov og signaler

 
Adgang til omklædning før svømning, og mødetid på bassinkant
Vi anbefaler at I tilpasser omklædningen således, at man først kommer ind i svømmehallen umiddelbart holdstart.

Sikkerhedsregler

Vi gør opmærksom på, at det er forældrenes ansvar, at deres barn ikke er alene i svømmehallen og ikke går i vandet, uden at deres instruktør har givet lov.

Vær også opmærksom på, at hvis svømmer på et hold kl. 16.30 bader på eget ansvar indtil undervisningen er i gang.

Vi har to vigtige regler for jeres børns sikkerhed i svømmehallen:

·         Svømmerne skal sætte sig ved bassinet og vente på at holdet starter

·         Ingen må gå i vandet før instruktøren har sagt OK. Ledige bassiner inkl. baby må ikke benyttes, da der ingen livredderopsyn er

 Aflysninger

Ved akutte aflysninger vil der så hurtigt som muligt, blive sendt SMS eller mail ud til kontaktoplysningerne i jeres profil, samt sat skilt på glasdøren. Det er derfor vigtigt at jeres kontraktoplysninger er korrekte og opdaterede. 

 

Afvaskning/bad før svømning

 Fra man er 7 år og opefter, skal man benytte det respektive omklædningsrum for enten kvinder/piger eller mænd/drenge. Øv derfor gerne jeres børn i at kunne færdes alene i året op til deres 7-års fødselsdag.

Du skal vaske dig grundigt, uden badetøj, inden du går i bassinerne, og igen hvis du er på toilettet. Se evt. skiltning i bruserum.

Husk på at der er mange mennesker der skal igennem omklædnings- og badefacilliterne samtidig, så tag korte bade, da børnene ellers står og fryser, mens de venter, og hjælp hinanden med pladsen i baderummet.

En svømmer, som ikke har vasket sig, er lige så beskidt som 100 svømmere, der har vasket sig!

Klordoseringen i bassinet foregår automatisk; derfor jo mere snavsede personer der benytter bassinet, jo mere klor pumpes ud i vandet, for at rense det for snavs. Vi glæder os til en dejlig sæson med lækkert vand i bassinet.

Hygiejne og rengøring i omklædningsrum:

Svømmehallens personale gør løbende rent i omklædningsrummene.
Jo færre personer, som ikke skal svømme, der opholder sig i omklædningen, jo nemmere kan personalet komme til at gøre rent.
Hjælp dit barn med at lære at klare omklædningen selv, så du ikke behøver gå med. Så hjælper du personalet med at kunne holde lokalerne rene og indbydende for os alle.

 
Badetøj, svømmebriller & badehætter

Vi anbefaler badetøj der sidder tæt til kroppen. Dvs almindelige badebukser til drenge (ikke badeshorts) og badedragt til piger (ikke bikini).

Blebørn skal altid være iført badeble samt tætsiddende badetøj, når de er i bassinet.

Vi anbefaler svømmebriller til alle over 1 år. Med svømmebriller på så lærer man langt hurtigere at svømme, fordi det er lettere at få hovedet under vand og dermed ligge korrekt i vandet. Brillerne gør også at man kan se klart under vandet, hvilket betyder at kroppen får mere ro på og øget tryghed.

Hvis du har langt hår så anbefaler vi at du bruger badehætte eller samler håret i en elastik. Hår som kommer i øjnene og flagrer om ansigtet virker forstyrrende på indlæringen og koncentrationen hos svømmeren.


Spørgsmål til svømmeundervisningen

Instruktørene koncentrerer sig om deres svømmerne, så hvis du har spørgsmål til selve undervisningen, så opfordrer vi til, at du kontakter én af klubbens to svømmeskoleledere på mail

Særlig information omkring dit barn, som det er relevant for instruktøren at vide, såsom diagnoser som f.eks. ADHD, autisme, nedsat hørelse, slem vandskræk mm. er vi glade for, at I fortæller til dem, så de ved hvordan det bedst håndteres. Øvrige emner bedes du kontakte én af klubbens to svømmeskoleledere omkring, så skal de nok videregive informationen til instruktøren.

 

Ferieplan og kalender

 Som udgangspunkt følger vi kommunal feriekalender, se Kalender for at se mere.
Derudover er det nogle planlagte aflysninger, som er medindregnet i det samlede antal undervisningsgange et givent hold har, herover sæsonen. 
 

Forældre i hallen

Klubben kører med det vi kalder "Forældrefri kant"

Det vil sige at vi meget gerne vil have lov til at undervise børnene uden at forældrene er til stede i hallen. Én gang om måneden vil vi byde forældrene velkommen i hallen så de kan se hvordan det går med deres barns svømning. I sæsonen 2021 - 2022 starter "Forældrefri kant" fra uge 37.

Alle børn der går på frø og Skubbe holdet, må gerne blive fulgt ind i hallen af deres forældre.

Forældre til ældre børn, som af særlige årsager har behov for at være til stede i svømmehallen under undervisningen, skal have en tilladelse fra kontoret. I kan kontakte pr. mail eller på telefon i vores telefontid. 

Når forældrene er i hallen henvises - på forældredage - henviser vi til at man opholder sig på tribunerne i begge haller – ikke langs bassinerne.

Vi ønsker at skabe ro omkring undervisningen, og forældre/ledsagere bedes derfor venligst være stille og forholde sig i ro under undervisningen. Vi henstiller til at man ikke forstyrre hverken børn, trænere eller selve undervisningen. Instruktørene og hjælperne hjælper børnene med brillerne eller lign.

Hvis I har spørgsmål til undervisningen eller instruktørene, henstiller vi til, at I ikke forstyrre under undervisningen, men i stedet kontakter én af de to svømmeskoleledere enten i telefontid eller på mail. Det er vigtigt at instruktørernes og hjælpernes fokus er på børnene. 

Derudover er alle forældre velkommen til vores årlige begivenheder vi har i klubben. Du kan finde de planlagte begivenheder i svømmeskolens kalender.

 

Glemte sager

Kan hentes i den almindelige offentlig åbningstid i svømmehallen. Henvendelse ved billetsalget.

 

Har du det godt?

Vær opmærksom på din egen / dit barns velbefindende før og under ophold i svømmehallen. Opkast i vandet kan medføre, at hallen må lukkes i op til 30 timer, idet bassinvandet skal tilføres store mængder klor for at forhindre at eventuelle smittekilder gør dig syg. Derudover skal der tilføres meget kemi til vandet for at neutralisere den ekstra tilførte klor.

 

Hvor skal mit hold svømme? 

Inden du kommer første gang anbefaler vi at I ved hvilket hold og holdnr. I har tilmeldt jer, samt hvilket bassin det er i og hvor holdets mødested er. Du gør du ved at logge ind på din profil på vores hjemmeside. Når du er logget ind klikker du på ”Mine hold” for at se alle tilmeldinger. Klik på den lille lup i højre side for at se flere detaljer (træner, start/slutdato, ugedag, tid, mødested mm.). 

Ved sæsonstart sørger vi for, at der de første to gange er folk fra klubben (svømmeskolelederne og/eller bestyrelsesmedlemmer) til stede inde i selve svømmehallen, som kan hjælpe dig med at finde dit hold.

 

Omplacering af hold

Vi ønsker den bedste undervisning for vores medlemmer. Det indebærer også at holdene er homogene. Derfor er der løbende fokus på at sikre, at alle medlemmer er tilmeldt det korrekte niveau. 

Omrokering af hold kan således enten ske ved at vi kontakter jer, eller at I selv ønsker en omrokering. 

Hvis sidstnævnte er tilfældet skal I kontakte én af klubbens to svømmeskoleledere  på enten mail eller telefonisk.

Tjek hjemmesiden om der er ledig plads på det ønskede hold (Er der ikke det, så er du velkommen til at tilmelde dig på ventelisten)

Send mail med svømmerens fulde navn, hold og hvilket hold du ønsker at blive flyttet til.

Husk at skrive hvilket telefonnummer vi kan træffe dig på


Svømmeskoleledere

Du er altid velkommen til at kontakte én af vores to svømmeskoleledere

Camilla eller Pernille

 

Instruktørene

Hvem der er instruktør kan ses i ’Tilmelding’. Bemærk der kan ske ændringer i bemandingen hen over sommeren og måske også i løbet af sæsonen – skulle dette ske vil I blive kontaktet af én af vores svømmeskoleledere

Instruktørene kommer løbende på kurser og efteruddannelse samt skal til den årlige bassinprøve og førstehjælp. 

 

Venteliste

Hvornår får jeg plads på det ønskede hold?

Det gør du faktisk allerede i samme sekund der bliver en ledig plads. Du vil modtage både sms og mail. Hvorefter du har 48 timer til at takke ja til pladsen, hvorefter den frigives til den næste på ventelisten. Bemærk pladsen tilbydes kun een gang.

Hvis du ikke ønsker pladsen vil vi bede dig om at slette din ventelisteplads med det samme. Det gør du ved at logge ind på profilen og klikke på luppen udfor ventelisten (yderst til højre), eller send en mail til os. Så kan pladsen gå videre til den næste med det samme.

SVØM Slagelse Korsør

Kontakt til vores svømmeskoleleder
Camilla og Pernille Telefon: 40480563.
Telefontid tirsdag og fredag kl 10-14.